Het kan weer en het mag weer na meerdere jaren van onmetelijk lang wachten is het er dan toch. De honderdste internationale mineralen en fossielen beurs van Geode. 

Zaterdag 19 maart van 10 tot 17.00 develstein Zwijndrecht aan de develsingel.

Het is een geweldig gevoel om weer elkaar te mogen ontmoeten en opnieuw aan de slag te gaan met de mineralen en fossielen en de uitwisseling op fysiek niveau.

De mineralenbeurs is voor verzamelaars en liefhebbers the place to be. Natuurlijk kan je via internet van alles doen, kopen en ervaren maar niets is zo mooi nom in” levende lijve “een fossiel vast te houden.

Mineralen te bekijken in ruwe vorm, geslepen of verwerkt tot sieraad want er is altijd een breed aanbod.

Een paar jaar, het wachten, is niets in de minerale wereld waar we met het grootste gemak over miljoenen jaren spreken.

Voor jong en oud is het een feest om de beurs te bezoeken. De entreeprijs voor jeugd tot zestien jaar is drie euro en vijfenzestig plus ook dire euro. Volwassenen vier euro. 

Voor de jeugd is bij het slijpen altijd een verrassing maar ook bezoekers zullen verrast worden vanwege de honderdste beurs.

De Geode beurs is al heel lang de gezelligste tweejaarlijkse mineralen beurs van Nederland. De continuïteit is daar dan ook altijd de kracht. Na de onderbreking van twee jaar zullen we die continuïteit opnieuw vorm geven . Niet alleen de derde zaterdag in maart , 19 maart, maar ook de derde zaterdag in november staat gepland.

De beurs met zijn diversiteit in aanbod slingert meer dan honderd meter aan kraam door de vele zalen van het Develstein. 

Waar de jeugd kan slijpen, gedetermineerd wordt en demonstraties zijn en een tentoonstelling over het Carboon. Het Carboon is onderdeel van het paleozoïcum allemaal termen die voor mineralen en fossielen geïnteresseerden bekend in de oren klinken. Het carboon beslaat een periode van vierhonderd tot driehonderd jaar geleden. Maar een leek niet zoveel zegt. Wel als je weet dat het in de jongste periode verteld dat het hier gaat om de periode waarin de kolen in Nederland werden gevormd. 

Onmetelijk lang wachten is dus in de aanhef overdreven als het om twee jaar gaat terwijl we een tentoonstelling hebben over een periode van meer dan driehonderd jaar geleden.

Mineralen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. In tal van zaken en beroepen is het een onderdeel. 

Een duidelijk voorbeeld is de bouwkunst waar de kennis van grondstoffen een vast gegeven is maar ook de geologische staat van de aarde. Aan de universiteit van Delft is geologie in al zijn aspecten een studie op hoog niveau. Ook is daar een pracht collectie aanwezig die soms te bewonderen is bij open dagen. Voor fossielen zijn tal van musea te bezoeken zoals bv Naturalis.

Op de mineralenbeurs vind je de leuke stukken voor verzamelaars en de enthousiastelingen die soms al meerdere generaties bezig zijn met hobby en handel. Met slijpen en edelsmeden, determineren of edelsteenkunde.

Geode is actief in Zwijndrecht in het Geodroom aan het slagveld in het Baken. Alle informatie over die activiteiten zijn ook op te halen bij Geode op de beurs.

Kortom kom naar de Honderdste beurs van Geode in Zwijndrecht en laat je weer verrassen door al die mooie opzienbare stukken die onze aarde voortbrengt.


informatie kan altijd ingewonnen worden bij Tonny Antheunisse of Bernard Hollestein 0618024924 of bij Chris Moorman voor overige informatie en op facebook Geode Zwijndrecht