Het corona tijdperk is voor ons mensen iets wat ons verlamd in onze bewegingsvrijheid. Een bewegingsvrijheid anders dan wij uit het verleden wel gewend waren als het om oostblok ging. Daar konden wij als mineralen verzamelaars dan nog gewoon heen ook al was het met een bepaalde toezicht, en ook wie zaken daar deed werd achteraf gescreend.

Destijds konden we gewoon wel onze normale activiteiten hebben. Dat was dan meer de beginperiode van Geode. Ondanks alle handicaps die we hadden voor verenigingsavonden, zoektochten, slijpen, micromount, fotografie en uiteraard de beurzen we vonden wel een oplossing 

Nu met corona, de Covid19, liggen al onze activiteiten plat. We hadden onze avonden, het slijpen en zilversmeden, de micromount en vooral ook onze beurzen, de honderdste nog wel, die ineens niet meer kunnen.

Onvoorstelbaar was het in de voorbereiding, zoiets verwacht je gewoon weg niet, een sars virus legt ons allemaal plat. Online zie je wel het een en ander gebeuren maar het wezen dat wij zijn, met zijn allen gezellig uitwisselen, dat is er ineens niet meer. 

Ondertussen ontvallen ons ook nog tal van mensen en kan je ook daar nog niet eens afscheid van nemen. Gaan we dan bij de pakken neerzitten, nee natuurlijk niet. Maar waar wij wel last van hebben net als tal van andere verenigingen dat we met dat stukje fysiek wat onze hobby is een nieuwe vorm moeten bedenken.

Na de eerste afgelasting dachten we, over een paar maanden. Nu denken we voorzichtig aan november 2021. Voorzichtig gebaseerd op inentingsschema`s. We zullen dus gewoon door moeten gaan met onze positieve gedachten richting de honderdste beurs zoals jullie van ons gewend zijn op de derde zaterdag in november in het Develsteincollege in Zwijndrecht.

In de tussentijd wensen we jullie sterkte, gezondheid toe en roepen blijf veilig , houdt contact want wat er ook gebeurt als geodisten laten we ons niet kisten.